ADINA BUZATU A SCĂPAT DE PUŞCĂRIE

Scris de · 19 august 2014

ADINA BUZATU A SCĂPAT DE PUŞCĂRIEAcum aproape doi ani, asupra Adinei Buzatu planau acuzaţii grave de evaziune fiscală, ce ar fi putut să o arunce după gratii chiar şi opt ani. De câteva zile, stilista poate să doarmă liniştită, pentru că spectrul puşcăriei s-a risipit complet după ce dosarul penal care a vizat-o a fost clasat deoarece, spun anchetatorii, nu există prejudiciu.
La finele anului 2012, poliţiştii de la “Economic”- Sector 3 au luat la puricat, în urma unor reclamaţii venite din partea unor clienţi, mai multe societăţi implicate în comerţul cu haine de firmă aduse din import, în special din Turcia.
Aşa se face că printre companiile vizate de inspecţia financiară ce s-a derulat pe durata a cinci zile (22-26 septembrie 2012) s-au aflat şi magazinele, depozitele şi, fireşte, actele contabile ale firmei Adinei Buzatu.
La o primă evaluare financiar- contabilă făcută de experţii poliţiei în urma controlului, s-a stabilit că stilista ar fi fentat statul român cu aproximativ 100.000 de euro, sumă despre care anchetatorii spuneau la vremea respectivă că reprezintă taxe şi impozite neachitate, aferente afacerilor derulate de Adina Buzatu.

Cu alte cuvinte, evaziune fiscală, infracţiune ce a făcut obiectul unui dosar penal ce a trecut, în cei doi ani, atât prin mâinile poliţiştilor de la “Economic”, cât şi prin cele ale procurorilor de la Tribunalul Bucureşti şi de la Curtea de Apel.
S-a judecat prin tribunale mai bine de un an.
Acuzaţia a fost negată vehement de creatoarea de modă care, în toate declaraţiile pe care le-a dat anchetatorilor, a susţinut permanent că este nevinovată şi că afacerea ei cu haine de lux aduse din Turcia – vândute mai apoi prin reţeaua sa de magazine de fiţe din buricul Capitalei – este perfect legală.
După aproximativ un an, timp în care specialiştii au făcut mai multe expertize şi contraexpertize financiar-contabile cerute atât de anchetatori, cât şi de avocaţii apărării, procurorii Tribunalului Bucureşti au constatat că nu mai există nici un prejudiciu şi, fireşte, nici temuta infracţiune de evaziune fiscală ce i-ar fi putut aduce creatoarei de modă o condamnare de opt ani de închisoare.
Prin urmare, au dispus ca Adina Buzatu să nu mai fie trimisă în judecată. Dar stilista mai avea – până la victoria finală – de trecut un alt hop, pentru că, între timp, Oficiul pentru Spălarea Banilor făcuse o plângere penală la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel, pentru suspiciuni legate de acuzaţia de spălare de bani, infracţiune care însă nu s-a confirmat.
“Spălarea de bani este o infracţiune ce derivă din evaziunea fiscală. Cum evaziunea fiscală nu a existat, prejudiciul fiind zero, nici spălarea de bani nu există, aşa că dosarul a fost clasat. Adina Buzatu este nevinovată. Actele urmează să fie definitivate în cursul zilelor următoare”, ne-au dezvăluit surse judiciare.

sursa:libertatea.ro

Articol in: Stiri mondene

Etichete: , ,


Adauga un comentariu la ADINA BUZATU A SCĂPAT DE PUŞCĂRIE